Maalschijven van de Eureka: Cryogeen gehard en diamand gelaagd

Blog auteur
Auteur

Gerda Klanten

Datum

26 April 2023

your-image
5 min

De Eureka Mignon koffiemolen is al jaren een favoriet onder koffieliefhebbers over de hele wereld. Het is een hoogwaardige Italiaanse koffiemolen die ontworpen is om een consistent maalresultaat te leveren en gebruiksvriendelijk is. Een belangrijk onderdeel van de Eureka Mignon koffiemolen zijn de maalschijven. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten maalschijven die beschikbaar zijn voor de Eureka Mignon, inclusief de nieuwe cryogeen geharde maalschijven.

Wat zijn maalschijven?

Maalschijven zijn ronde platen die in de koffiemolen worden geplaatst en die de koffiebonen vermalen tot de gewenste grootte. Er zijn verschillende soorten maalschijven beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Bij het kiezen van een koffiemolen is het belangrijk om de juiste maalschijven te kiezen die passen bij uw behoeften.

De verschillende soorten maalschijven

De Eureka Mignon koffiemolen wordt geleverd met twee verschillende soorten maalschijven: de 50 mm schijven en de 55 mm schijven. De 50 mm maalschijven zijn geschikt voor de Eureka Mignon Silenzio, terwijl de 55 mm maalschijven geschikt zijn voor de Eureka Mignon Specialita.

Beide soorten maalschijven zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen om een consistent maalresultaat te leveren. De 50 mm maalschijven zijn perfect voor thuisgebruik, terwijl de 55 mm maalschijven geschikt zijn voor professioneel gebruik.

Cryogeen geharde maalschijven

Eureka heeft recentelijk nieuwe maalschijven geïntroduceerd die cryogeen gehard zijn. Het cryogeen hardingsproces houdt in dat de maalschijven worden ondergedompeld in vloeibare stikstof bij extreem lage temperaturen. Dit proces verandert de structuur van het metaal, waardoor het harder en duurzamer wordt.

De cryogeen geharde maalschijven van Eureka zijn speciaal ontworpen om langer mee te gaan en een beter maalresultaat te leveren. Deze maalschijven zijn beschikbaar in de 50 mm en 55 mm varianten, en zijn geschikt voor zowel de Eureka Mignon Silenzio als de Eureka Mignon Specialita.

Welke zijn het beste?

Bij het kiezen van de juiste maalschijven voor uw Eureka Mignon koffiemolen zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. De keuze van de maalschijven hangt af van uw persoonlijke voorkeur, de hoeveelheid koffie die u maalt en het soort koffie dat u maalt. Voor thuisgebruik is de Eureka Mignon Silenzio met 50 mm maalschijven een goede keuze, terwijl de Eureka Mignon Specialita met 55 mm maalschijven meer geschikt is voor professioneel gebruik.

Als u op zoek bent naar duurzamere maalschijven die betere prestaties leveren, zijn de cryogeen geharde maalschijven van Eureka een uitstekende keuze. Deze maalschijven zijn ontworpen om langer mee te gaan en een consistenter maalresultaat te leveren, waardoor uw koffie nog beter zal smaken.

Conclusie

De keuze van de juiste maalschijven voor uw Eureka Mignon koffiemolen is van groot belang voor het verkrijgen van een consistente maalkwaliteit. Of u nu kiest voor de 50 mm maalschijven voor thuisgebruik, de 55 mm maalschijven voor professioneel gebruik, of de nieuwe cryogeen geharde maalschijven voor duurzame prestaties, u kunt er zeker van zijn dat u met de Eureka Mignon koffiemolen de perfecte maling krijgt voor uw favoriete koffie.