Rocket Appartamento vs. Rocket R58 Cinquantotto - Welke past het beste bij jou?

Blog auteur
Auteur

Gerda Klanten

Datum

24 March 2023

your-image

Als je op zoek bent naar een professionele espressomachine voor thuis, dan zijn de Rocket Appartamento en de Rocket R58 Cinquantotto twee uitstekende opties. Beide machines zijn ontworpen door het gerenommeerde Italiaanse merk Rocket Espresso en staan garant voor kwaliteit en prestaties. In de "Rocket Appartamento vs. Rocket R58 Cinquantotto" artikel bespreken we de verschillen, overeenkomsten, kenmerken en prijzen van beide machines, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Overzicht Rocket Appartamento vs Rocket R58 Cinquantotto

Rocket Appartamento

De Rocket Appartamento is een compacte, maar krachtige espressomachine die perfect is voor de thuisbarista. Deze stijlvolle machine is voorzien van een roestvrijstalen behuizing en opvallende zijpanelen met cirkelvormige uitsparingen, die zowel in het wit als in het zwart beschikbaar zijn (Rocket Appartamento Nera). De Rocket Appartamento is gebruiksvriendelijk en maakt het mogelijk om heerlijke espresso's, cappuccino's en lattes te bereiden.

Rocket R58 Cinquantotto

De Rocket R58 Cinquantotto is een geavanceerdere en krachtigere espressomachine, ontworpen voor de meer ervaren thuisbarista of zelfs voor een klein café. Deze espressomachine heeft een dubbele boiler, een rotatiepomp en een geïntegreerde shot-timer. De R58 Cinquantotto biedt meer precisie en controle over de extractie en het stoomproces.

Vergelijking van de kenmerken

Ontwerp en afmetingen

De Rocket Appartamento heeft een compact ontwerp en is ideaal voor keukens met beperkte ruimte. De afmetingen zijn 27,4 cm breed, 42,5 cm diep en 35,5 cm hoog. De Rocket R58 Cinquantotto is daarentegen groter en heeft meer ruimte nodig. De afmetingen zijn 31 cm breed, 44 cm diep en 39 cm hoog.

Boiler en verwarmingssysteem

De Rocket Appartamento heeft een enkele warmtewisselaar boiler, wat betekent dat je gelijktijdig espresso kunt zetten en melk kunt stomen. De Rocket R58 Cinquantotto beschikt over een dubbele boiler, wat zorgt voor een betere temperatuurstabiliteit en de mogelijkheid om tegelijkertijd espresso te zetten en melk te stomen met meer precisie.

Pomp en druk

De Rocket Appartamento maakt gebruik van een vibratiepomp, terwijl de Rocket R58 Cinquantotto is uitgerust met een stillere en efficiëntere rotatiepomp. Dit verschil zorgt voor een betere drukregeling en geluidsreductie bij de R58 Cinquantotto.

Waterreservoir en aansluiting

Beide machines zijn uitgerust met een waterreservoir, maar de Rocket R58 Cinquantotto biedt ook de mogelijkheid om direct op de waterleiding te worden aangesloten. Dit kan handig zijn voor intensiever gebruik of in een commerciële omgeving.

Bediening en aanpassingsmogelijkheden

De Rocket Appartamento heeft een eenvoudige bediening met drukknoppen en een manometer. De Rocket R58 Cinquantotto daarentegen, biedt geavanceerdere bedieningsopties, zoals de geïntegreerde shot-timer en de mogelijkheid om de temperatuur van de boilers nauwkeurig aan te passen via een PID-controller.

Prijs

De Rocket Appartamento is over het algemeen goedkoper dan de Rocket R58 Cinquantotto, wat het een aantrekkelijkere optie maakt voor thuisbarista's met een beperkt budget. Bezoek onze collectie van espressomachines voor de meest recente prijzen en aanbiedingen.

Conclusie: Rocket Appartamento vs. Rocket R58 Cinquantotto

Bij het kiezen tussen de Rocket Appartamento en de Rocket R58 Cinquantotto, hangt het af van jouw ervaringsniveau, budget en de ruimte die je beschikbaar hebt. De Rocket Appartamento is een uitstekende keuze voor beginnende en ervaren thuisbarista's die op zoek zijn naar een compacte, stijlvolle en gebruiksvriendelijke espressomachine. Als je echter meer geavanceerde functies en controle over je espresso-extractie wenst, is de Rocket R58 Cinquantotto de betere keuze, met name voor ervaren thuisbarista's of kleine horecagelegenheden.

Bekijk onze uitgebreide collectie espressomachines en kies de machine die het beste bij jou past. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons deskundige team bij Baristart.